Vad kan det egentligen innehålla för farligt?

Oj, alldeles för mycket tyvärr. Vanliga kritor, tuschpennor, fingerfärger och leklera innehåller allt annat än naturliga ämnen. De innehåller både ämnen som ska förbättra utseendet, upplevelsen och kvalitet. Men på vems bekostnad då det snarare är en regel än ett undantag att småbarn stoppar kritan i munnen eller tar sig en smakbit av lekleran.

Jag har många gånger stått och kämpat för att få bort tusch från mina barns händer efter att de på förskola eller skola målat mer på händerna än på pappret. För att inte tala om de hemska fläckarna som de fått på sina kläder. En pedagog sa en gång till mig att barnen inte ska ha på sig kläder på förskolan som de är rädda om. Jag tycker snarare att det ska vara så att förskolan inte ska förse barnen med produkter som är stört omöjliga att få bort från hud och textil, för VAD är det exakt som de innehåller?

Jo till exempel.. Bisfenoler, ftalater, hormonstörande ämnen, bekämpningsmedel, konserveringsmedel, lösningsmedel, flamskyddsmedel, kemiskt tillsatta färger och dofter.

Men det finns faktiskt produkter som inte innehåller allt detta obehagliga.

Bland annat dessa fina produkter från Ökonorm. Ja de kostar lite mer men uttrycket ” Man får vad man betalar för ” stämmer verkligen väldigt väl in på dessa produkter.

De är tillverkade av endast förnybara råvaror, ekologiska och naturliga produkter, inga kemiskt tillsatta ämnen vilket gör att kritorna kanske inte alltid är lika färgglada då färgen kommer från en rödbeta istället för något som startar på -e.

Med andra ord, helt ofarliga för både dig, ditt barn och vår miljö 🙂

Inlägg skapade 4

Ett svar på “Vad kan det egentligen innehålla för farligt?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp