Superhjältekalas

Då var det kalasdags i den här familjen och det är första gången vi kommer ha barnkalas med barnens kompisar. Jag har tidigare år endast bakat nästan helt socker och glutenfritt och hos mina barn går det hem, men jag blev lite tveksam i år när det kommer andra barn så valde att köra lite blandad kompott. 

Temat är i alla fall Superhjältekalas och jag är såååå laddad! Så måste erkänna redan nu att det finns risk för att den här mamman är mer taggad än barnen. Haha. Så ha det i åtanke om ni tänker att det är lite fööör mycket pysslande. 

Till och börja med så tyckte jag att alla färdiga kalaskit var lite tråkiga så letade runt och hittade tillslut både ballonger, tallrikar, muggar och servetter hos theoochjag.se . Det grymma är även att hennes ballonger är nedbrytbara och jag tänker att man kan återanvända tallrikarna på sommarens alla utflykter. 

Sedan finns det massa sidor på nätet som har gratis mallar med bilder mm att skriva ut från. Så jag skrev ut lite shyssta bilder och gjorde mina egna vimplar och lite andra roliga dekorationer. Exempel på sidor att skriva ut från hittar du här.

 

Och kalasfikat då…  Jag körde lite blandat med ”vanliga” recept och mina egna nyttigare varianter. Jag brukar nästan alltid göra dessa paleo tårtbottnar men denna gång lade jag även till en vanligare variant som jag hittade här. Till fyllning hade jag chokladmousse på avocado på första lagret, hallonmousse på andra, mosad banan med oatly vaniljvisp på tredje och spenat, banan och vaniljvisp på det fjärde. Sedan körde vanlig grädde på som jag faktiskt färgade med aktivt kol köpt hos organicmakers.se , jag rådfrågade till och med giftinformationen innan och fick OK.

Tårtan lade jag på en legoplatta och dekorerade den med rinnande chokladsås på kanten och färska björnbär och blåbär på toppen. Batmanmasken och fladdermössen är klippta i svart papper och skuggade med skolkrita. Var lite nervös över om alla skulle våga äta tårtan, men alla barn (och vuxna) vräkte i sig den!! 

Sedan blev det  choklad och rödbetscupcakes som jag gjode egna superhjältepinnar till, även dem tryckte de i sig med choklad i hela ansiktet.

Och så hade vi lite frukt med mörk och vit choklad på och inte helt oväntat så blev superhjälte jordgubbarna en stor hit.

Drycken blev en eko apelsin saft som jag färgade grön med spenat och liiite spirulina. Mixade allt i en blender och silade av den innan servering. Hulkendrickan var poppis hos i alla fall 80% av barnen.

 

Och i skattjaktspåsarna blev det några bitar smågodis från ekorren, fruktrem från paws, pralin från Malmö Chokladfabrik, tatuering från Mrs mighetto och byggsats från Ugears.

Grabbarna var jätte nöjda med sitt första kalas och barnen hade roligt och gillade fikat vilket för mig är det bästa betyget. Och för att vara vårt första barnkalas så gick det ganska bra måste jag säga, förutom att ingen hade förberett mig på att man skulle torka en massa bajsrumpor som ropade fääärdig från toa då och då. Haha..

Inlägg skapade 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp