Hållbarhet

Hållbart är I dag ett ord som det pratas om I allt fler sammanhang. Vi hör ständigt att det bara blir viktigare att tänka hållbart och att det nu kommit till det faktum att vi alla MÅSTE tänka mer hållbart inom så många områden. Men vad menas egentligen med hållbart?

Man kan säga såhär: Vi som lever våra liv här i dag behöver tänka om våra behov för att inte äventyra kommande generationers möjlighet att kunna tillgodose sig sina behov. Enklare sagt, om inte vi tänker till I dag så sabbar vi levnadsstandarden för våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn. De kommer inte kunna tillgodose alla sina behov. Vi måste alltså börja tänka oss för. Tänka till en extra gång innan vi köper en billig tröja I halv eller ofta hel kass kvalitet som vi kanske på sin höjd kommer använda 2 ggr innan vi tröttnar eller den blir noppig.

När man pratar om hållbar utveckling så kan man grovt sett se det I 3 olika delar. Miljö, socialt och ekonomiskt.

Dessa delar går ihop med varandra och påverkar I allra högsta grad varandra. Miljön har vi alla ett gemensamt ansvar för oavsett land, kultur, religion, kön eller ålder. För vår miljö är grunden för allt. Och det man sällan tänker på är att vi alla är beroende av en välmående sådan. Vi snyltar på naturen och använder gratis resurser som vi tar för givet. Men när vi då snyltar på naturen och dess resurser så är det en förutsättning att den kan reparera och återhämta sig själv. I dag är vi giriga och tar bara för givet att allt är gratis men det kostar och I slutändan är det kommande generationer som kommer få betala.

Bara I Sverige skulle vi behöva 3 st planeter och dess resurser för att kunna fortsätta med vår livsstil och konsumtion.

Förutom det vi gör som privatpersoner vill vi som företag vara med och bidra med det vi kan. Vi använder därför tex endast emballage och påsar av miljövänligt återvunnet material och återanvänder kartong och wellpapp så mycket vi kan. Slår in paket I oblekt miljövänligt papper, använder jutesnöre och papperstejp.

Vi anordnar regelbundet loppmarknader för kläder och prylar.

Vi har tagit fram påsar I miljövänligt material.

Alla produkter vi säljer är ekologiska.

Vi skänker regelbundet leksaker till lokala barnsjukhus.

Men för oss betyder ordet HÅLLBART så mycket mer.

Hållbarhet är grunden i vårt företag, på alla plan. Vi vill skapa ett företag som ger oss möjligheten att hålla som människor. Minska stressen, pressen, få utvecklas, ta oss tid för familjen, styra över vår egen tid och styra företaget runt oss som människor och inte tvärtom, det har varit vårt mål från start. Och på sikt vill vi även kunna hjälpa och stötta andra I liknande situationer.

När vi startade vårt företag så hade vi båda två långa sjukskrivningar bakom oss, en I cancer och en I utmattningssyndrom. Och en av anledningarna till att vi tog modet till oss att bli egenföretagare var just det att vi sökte efter ett hållbart sätt att leva. Att bygga upp ett företag krävs otroligt mycket I både tid och engagemang och trots det att vi arbetar mer än någonsin så mår vi bra.

Det är tyärr alldeles för vanligt i dag att sysselsätta sig med att peka på vad andra gör för fel istället för att faktiskt applådera och berömma varandra för det vi gör bra.

Verkligheten ser ut som så att fler och fler blir sjukskrivna för utbrändhet och utmattningssydrom. Majoriteten av dessa är kvinnor och vi tror tyvärr att det här med den ”perfekta flickan” till viss del ligger bakom.

Vi kämpar oss blå för att tillfredsställa allt och alla runt omkring oss. På jobbet, i familjen, inför vänner och på nätet. Det är inte bara vårt yttre som ska vara perfekt, det är vårt hem, maten vi lagar till vår familjer, kläderna vi pryder våra barn med.

Vi får pekfingret om vi tar flyget till Barcelona över en weekend men ingen applåderar dig för att du tex åker kollektivt till jobbet året runt.

Det är ett hårt klimat och det är alldeles för mycket ” shaming ” inte minst i ekovärlden.

 

Med risk att låta egenkära så tycker vi att företag som oss behövs. Men det är tyvärr inte självklart. I dagens läge behöver vi som litet företag allt stöd vi kan få och därför startar vi i dag en kampanj.

Kampanjen går ut på att vi drar vårt strå till miljö-stacken samtidigt som den hjälper oss att ta oss vidare I vårt företagande. Nu hoppas vi såklart på att så många som möjligt vill hjälpa oss.

Genom att köpa våra speciellt framtagna LittleEco jutepåsar stödjer du inte bara miljön utan även oss som kvinnor och egenföretagare. Påsarna är för övrigt helt fantastiska! De rymmer hur mycket som helst, är otroligt hållbara och framställs i ett naturligt material där varken gödning eller besprutning förekommit i odlingen.

I samband med denna kampanj har vi startat en speciell hashtagg #thelittleeco som vi hoppas ska sprida sig som ett eko. Där vi hoppas att människor ska våga dela med sig av tips på att ta sig vidare i ekovärlden och tänka mer hållbart. Ovsett om det handlar om ett sätt att få dig som människa att hålla eller om du vill tipsa om ett miljövänligt sätt att få bort inbränt ugnsfett.

Allt Hållbart och peppande är välkommet under denna hashtagg, allt UTOM shaming, pekfingrar och hårda ord.

Är ni med oss?

Påsarna finns i två olika storlekar och ni hittar dem HÄR.


Inlägg skapade 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp